TERUG NAAR DE HOMEPAGE ?? > > KLIK HIER < <

oudleerling login
Oranjeschool
st Joseph school
Pr Beatrix school
overige scholen
reunie
namen lijst
fotopagina
over Medan
plattegrond
verhalen
links
contact
REUNIE nieuws 

Bronbeek  zaterdag 12 oktober  2019

Opgave voor deelname door middel van invullen en opsturen van verder naar beneden te vinden "formuliertje" is een voorwaarde.

Het ingevulde formulier opsturen naar de contactpersoon van de Stichting:
Mevr Mieneke Blomme-van Hasselt
Ruys de Beerenbrouckstraat 32
4384ET Vlissingen

OF

per email aan mblomme at zeelandnet . nl
bovenstaand email adres svp zelf typen

lees verder hieronder over de Medan reunie en
betaling voor het buffet


Een 15 minuten durende video met fotos
van de reunie van 2009 te Bronbeek is hier te zien. Kwaliteit is van die tijd; matig

on VimeoZaterdag 12 oktober 2019

Medan Reunie

open vanaf 10 uur tot 15:30 in de middag

10 uur
aanvang met tijd voor eventuele registratie nieuwkomers
10:50 uur
welkomstwoord door de heer T.R. (Rob) Hanssens11.00 uur gelegenheid tot samenzijn
11.30 uur
Presentatie door de heer H. (Hans) Brocx: herinneringen aan Nederlands Indië
12.00 uur
Presentatie door mevrouw C.E. (Stance) van Melle-van Rijck: memories Nederlands Indië
12.45 uur
Indische meezingliedjes door de dames Berghahn
13.00 uur
aanvang Indische rijsttafel
14.00 uur
Indische meezingliedjes door de dames Berghahn
14.30 uur gelegenheid tot samenzijn
15.30 uur einde bijeenkomst

Parkeren is gratis op het terrein van Bronbeek.

Adres:
Kumpulan Bronbeek
Velperweg 147
6824 MB Arnhem

navigatie-adres: Velperweg 153 Arnhem

Telefoon Bronbeek: 026 - 364 92 94
 website :  www.kumpulan.nl
De kosten voor het buffet bedragen € 30,- per persoon.

Gelieve het bedrag over te maken op bankrekening

NL62 INGB 000 7153333 ten name van P. Koen onder vermelding van Reünie S.O.K. Sluitingsdatum voor aanmelding en betaling is uiterlijk woensdag 2 oktober.

De namenlijst is aan de Bronbeek zaal te verkrijgen voor slechts 3 Euro en als u die toegezonden wil krijgen kost dat 5 Euro.

Wij zien uw komst zaterdag 12 oktober met belangstelling tegemoet!
Met vriendelijke groet,
Rob Hanssens, Piet Koen, Mieneke Blomme-van Hasselt en Karin Blomme


Over de reunie

De stichting Reunie Medan organiseerde in 2009 voor de 43ste keer een bijeenkomst. Deze dag zullen voor het eerst meerdere leerlingen van de verschillende scholen in Medan en omgeving uit de jaren 50 meedoen aan de jaarlijkse kumpulan van de st. Reunie Medan. Aangezien de pioniers van de stichting stammen uit onze ouders die al voor de oorlog in Medan waren komt het goed uit dat de stichting wordt aangesterkt met ons jong bloed.

Tel daarbij dat wij, van de verschillende scholen doorgaans te klein zijn om een reunie te organiseren is het (volgens mij) geweldig mooi nu in een groter gezelschap te komen met dezelfde achtergrond en belangstelling waardoor regelmatig samenkomen haast wel gegarandeerd moet zijn.
Een pril begin van het verslag van deze dag is deze compilatie van foto's met muziek door ons aller Ruud Bekker rechts bovenaan deze pagina

Een aantal foto's zal volgen - geduld svp

Het antwoord formulier om over te nemen naar eigen tekstverwerker of email hier onder en verder naar onder als download kant en klaar in docx formaat


ANTWOORDFORMULIER

Zal wel/niet deelnemen aan de reünie op 12 oktober 2019

Naam
Adres 
Naam introducé(s) (partner/begeleider)
E-mailadres

Aantal deelnemers .... (€ 30 per persoon inclusief lunch) € ....

Namenlijst ja/nee > € 3 per stuk (aan zaal) € ....
€ 5 per stuk bij toezending €

Totaal € ...... (personen namenlijst)

o Ik ben verhinderd om deel te nemen maar ga akkoord met vermelding in de namenlijst

download antwoord deelname formulier

download uitnodiging


Vorig jaar (2018) stond de reünie in het teken van het delen van herinneringen.

Het delen van de persoonlijke verhalen maakte veel emoties los, maar de keerzijde was dat er niet voldoende tijd was om met elkaar te praten over lief en leed.

Dit jaar dan ook alleen een paar korte presentaties in de ochtend en voor en na het nuttigen van de rijsttafel kunt u meezingen met Indische liedjes ten gehore gebracht door de dames Berghahn onder begeleiding van de ukelele.

Het aantal deelnemers is in de loop der jaren kleiner geworden.

Graag willen wij het ‘Medan-gevoel’ blijven delen en roepen u dan ook op om ook familie- en vrienden te enthousiasmeren om van de partij te zijn bij deze samenkomst


Stichting "Reunie Medan"


is een heel gemakkelijke vereniging, lidmaatschap (geld) of contributie is niet verplicht. Lid worden kan tijdens de reunie geregeld worden en is een kwestie van naam inschrijven. Maar niet vergeten tevoren komst te melden middels het even zo simpele deelname formuliertje.

De vergoeding voor de stichtingskosten komen uit de opbrengst van een gedrukte ledenlijst die per post opgestuurd 5 euro kost en in het restaurant slechts 3 euro (even opgeven). En dat is een 50 pagina dik boekwerkje ! Alleen al het doorkijken en bekende namen terugzien is het waard, bovendien staan de adressen erbij
en een kaartje aan een bekende sturen is dan nog een kleine moeite.

In 2008 is de stichting samengaan met de reünisten van Siantar en PSV Brastagi.


Oud nieuws:


Eerder bericht over de reunie gepland in Arnhem,
  museum Bronbeek:

In 2006 is voor het eerst een reunie gehouden van oudleerlingen van de Oranjeschool in Medan. Dat was een groot succes  ook al was het aantal beperkt. Na de reunie hebben zich nog veel meer leerlingen aangemeld die aangegeven hebben geinteresseerd te zijn in een volgende reunie.

Zoals de meeste inmiddels weten, hebben een aantal van ons (Oranjeschool) aangesloten bij de Stichting Reunie Medan, die al vele jaren jaarlijks een reunie organiseert in Rotterdam.

In 2009 ging de Stichting "reunie Medan" voor het eerst naar Bronbeek. De aanleiding was een samenvoeging met andere verenigingen waardoor het ledental weer toenam.

De mooie bijkomstigheid is dat voor de komende bijeenkomsten meer oud medangangers dan alleen van de Oranjeschool of andere scholen in Medan samen komen. 

Van een ieder die hierbij aanwezig wil zijn wordt verwacht dat die lid wordt van de reeds langer bestaande Stichting Medan Reunie. Lidmaatschap was altijd gratis maar daar stond tegenover dat tegen betaling een gedrukte ledenlijst kon worden aangevraagd.

Nu deze website er is kan deze lijst tzt op het afgeschermde deel worden opgenomen en zal daarbij rekeningnummer van de penningmeester komen om een bijdrage te leveren aan de kosten van de Stichting.

stichting Reunie Medan in 2008:

De Stichting Medan Reunie bestaat alweer meer dan 40 jaar en komt sinds de jaren 80 elk jaar bijeen in Restaurant Engels te Rotterdam.

Omdat deze club al "oud" is kan het geen kwaad te verjongen met de "schooljeugd" uit de jaren '50 in Medan.

Er zijn natuurlijk genoeg aanknopingspunten.

Overigens is al besloten dat SMR samengaat met de verenigingen PSV Brastagi en Siantar reunisten met ingang van 2009 bijeenkomt in Arnhem.

Het zijn niet alleen de aanknopingspunten ....
het is meer;

we hopen op veel belangstelling want het mooie is toch wel dat er nu niet meer voor elke school apart een reunie georganiseerd hoeft te worden en dat we meer kans hebben op herinneringen ophalen.

Meer albums om in te kijken, meer mogelijkheden om een presentatie te organiseren.

 Verslagje van de bijeenkomst 26ste oktober 2008:

Ondergetekende was helaas te laat voor de lunch door een stevige file bij Amersfoort. Gelukkig hoorde ik achteraf dat ik daar niets aan had gemist en gezien de nog gevulde schalen aan het eind van de de middag....

En ik kon me die middag ook gelukkig prijzen met een jeugdig gevoel, de meeste aanwezigen waren alweer een aantal jaartjes ouder. Daar stond tegenover dat ze me nog veel konden vertellen over hoe het in Medan was toen ik nog echt jong was.

De roep om weer een reunie vanuit de groep oud Oranjeschoolgangers is niet zo groot geweest dat er al snel een herhaling kwam van de bijeenkomst in 2006.

Maar, nu twee jaar later is er een mogelijkheid elkaar weer te ontmoeten bij een reunie van de "Stichting Medan Reunie".
======

De zaal ging open om 11:00 en rond 12 uur was er de gezamelijke lunch. Om ongeveer 5 uur was het weer einde samenzijn. Betalen kon gewoon bij aankomst aan zaal.

De Reunie was 26 oktober in Restaurant Engels,
Stationsplein 45 3013 AK Rotterdam.


Ook dit nog:

2009 was er een reunie op 31 mei bij de Rolschaatsbaan, Zuiderpark Den Haag  voor de lagere school leerlingen van Pladju periode 1948 -  1958.

KLIK = WEER NAAR BOVEN - CLICK KE ATAS - UP TO TOP
De ex Plaju group uit Jakarta gaat een reunie in Pladju organiseren op 14 tot 16 mei 2010.
Het thema van de reunie is 'Pladjoe Nostalgie 2010' en we hopen dat er een groten 'Lichting BPM' zal deelnemen. 
Voor meer gegevens schrijf naar pladjunostalgie at hotmail.com. Niet alleen reunie bijeenkomsten, er zijn veel kumpulans in Nederland waar we ons thuis kunnen voelen, actief kunnen zijn zoals bij:

nusantara indah in Utrechtvan 29 oktober 2011

vanaf 11 uur open tot 18:00 namiddag

11:00 aanvang met koffie en spekkoek
12:30 lichte lunch (Indische soep ).
16:00 De rijsttafel
18:00 Einde bijeenkomst


HORAS SOBATS

Vier jaar na de eerste reünie in Bronbeek n.a.v. het gedwongen vertrek uit m.n. Sumatra wordt er op
29 Oktober de tweede reünie georganiseerd voor Sumatranen in Nederland. Stond de bijeenkomst in 2007 vnl. in het teken van het vertrek vijftig jaar daarvoor, deze reünie heeft een wat ander karakter.

Centraal zal blijven het weerzien van mensen die dezelfde geschiedenis delen , de bekende Indische rijsttafel van “Bronbeek“, de spekkoek en de “lichte“ lunch. Maar er zullen enkele “activiteiten “ toegevoegd worden met een Indische connectie ! Deze activiteiten zijn :

 • Een Indische Kunst of Kitsch versie. We zijn erg blij dat de directeur van veilinghuis Christie’s Nederland , drs. Jop Ubbens , medewerking wil verlenen aan onze bijeenkomst ! Christie”s heeft in Nederland een marktaandeel van 60% en dhr. Ubbens geeft sinds 2000 leiding aan dit gerenommeerde veilinghuis.
  In de periode 1993 -1999 was hij gestationeerd in Singapore als directeur Zuidoost Aziatische schilderijen .
  In Maart van dit jaar veilde hij een record bedrag voor de Indonesische schilder en politiek activist Hendra Gunawan van maar liefst euro 1.118.000,-
  ( twee schilderijen ).
  Wie weet wat Uw Indische kunst thuis als taxatie zal opleveren op 29 Oktober ! U mag maximaal twee voorwerpen meenemen op deze dag en meldt U dit s.v.p. van tevoren. Taxatie is kosteloos.

 • De documentaire Contractpensions van Hetty Naaijkens en haar broer Leonard Retel Helmrich zal vertoond worden. Dit duo heeft dit jaar zeer veel succes met hun film “Stand van de sterren “ ; het derde deel van hun trilogie over een Indonesisch gezin , en werd ook terecht beloond met vele internationale prijzen.
  De documentaire die vertoond zal worden laat zien hoe de opvang verliep in Nederland van de Indische Nederlanders in de begin jaren vijftig.

 • Onder voorbehoud op moment van schrijven :
  Facebook, Hyves, Twitter zijn bekende namen geworden , maar Indisch 3.0 nog niet.
  Dit is m.n. voor de derde en vierde generatie Indische mensen ( jongeren dus ) die via dit netwerk meer willen weten over Indisch “zijn “.
  Een of twee oprichters zullen hier over iets vertellen. Ook onder voorbehoud wellicht een muzikale bijdrage van een artiest met een Indische achtergrond.

Aanvang van de reünie is vanaf 11.00 waar koffie en spekkoek staan te wachten met rondom 12.30 de lichte lunch ( Indische soep ). De rijsttafel wordt vanaf 16.00 geopend en de sluiting is gepland om 18.00.

Aanmelding voor 22 Oktober !
en let op ! betaling is aanmelding
Dus Uw betaling moet voor 23 Oktober binnen zijn op rekening 36.28.15.429
t.n.v. W.A.D. Hooghwinkel,
Amsterdam met vermelding 29 Oktober reünie.

Kosten per persoon Euro 32,50-

dit is incl. rijsttafel, lichte lunch , 2x koffie met spekkoek en programma zoals boven beschreven.
Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersonen:

Arthur Hooghwinkel
Stuurmankade 310
1019 WD Amsterdam
06-46362490 of 020-6654803
wadhooghwinkel  chello.nl

Hetty Sutmuller-Mertens
Groeze 3  6581TM Malden 024- 3582384
hettymertens tele2 nl

Anneke Wong de Vroom
Turfschouw 5 3402 BK IJsselstein 030- 6887866 awongdevroom yahoo com

Pieter (Coen) de Jong
Boelenspad 5  7431AN Diepenveen 0570-592307
p-de-jong home nl

Meer informatie over Bronbeek plus routebeschrijving kunt U vinden op de website:

www.kumpulan.nlMet Sumatraanse groeten

Arthur Hooghwinkel
 

 

www.inetid.nl